• Gezocht: Manegehouder/ondernemer voor Hippisch Centrum Noordenveld

  28 mei 2024
 • Ben jij een ondernemer die het manegebedrijf met horeca op de nieuwe moderne accommodatie van Hippisch Centrum Noordenveld (HCN) en Rij- en menvereniging Mensinghe zelfstandig wil exploiteren? Dan biedt de Stichting HC Noordenveld nu een unieke kans voor een ondernemer die voor eigen rekening en risico een manegebedrijf wil exploiteren op deze prachtige nieuwe en kansrijke locatie in Roden, waar tevens een horeca- en terrasvergunning op aangevraagd wordt voor recreatie & passanten. De oplevering is gepland op 1 januari 2025. Van de ondernemer wordt tevens gevraagd mee te denken met de besturen over de inrichting van de nieuwe accommodatie. De bouw start medio juni 2024. 

  Huur manege-accommodatie
  De nieuwe accommodatie bestaat uit twee rijhallen (25x60 en 20x60) en een buitenbak (45x80), 
  54 stallen, paddocks, longeercirkel, parkeerplaats en 7 ha weide, horecavoorziening en woning. Een deel van de accommodatie (rijhal 20x60 en 54 stallen) wordt door de Stichting verhuurd aan de manegehouder, inclusief de horeca en bedrijfswoning. De Stichting beschikt reeds over een aantal bedrijfsmiddelen die in de verhuurprijs zijn inbegrepen voor gebruik en onderhoud. Momenteel is de huidige Manege de Hulhorst in Roden nog in eigendom van de rijvereniging Mensinghe. Deze manege is verouderd en wordt opgeheven. Hiervoor in de plaats wordt Hippisch Centrum Noordenveld momenteel teruggebouwd. De juiste kandidaat krijgt de mogelijkheid om de lopende manege activiteiten over te nemen op de nieuwe locatie met inbegrip van de manegepaarden en –pony’s, waarmee tevens een eigen inbreng van deze opstartkosten wordt verwacht van de nieuwe ondernemer. Bij voorkeur zijn we op zoek naar een koppel die deze mooie kans wil aangrijpen.

  Samenwerkingsverband
  Hippisch Centrum Noordenveld is in eigendom van de Stichting en is deels in gebruik bij de rij- en menvereniging Mensinghe. Van de nieuwe manegehouder wordt een prettige samenwerking en afstemming verwacht met de besturen van de Stichting en de Rijvereniging. Zo zijn er ook ideeën om samen te werken met bijvoorbeeld een zorgboerderij en opleidingsinstituten binnen de paardenhouderij. 

  Taken en verantwoordelijkheden

  • Opstellen en uitvoering van manegebeleid, administratie en financiën.
  • Organiseren van paardrijlessen voor eigen klanten en eventueel leden van de vereniging.
  • Exploiteren van pensionstalling en leuke gastvrije omgang met pensionklanten. 
  • Organisatie van activiteiten en wedstrijden in samenwerking met de besturen.
  • Beheer, verzorging & EHBO paarden en pony’s, inclusief pensionstal verhuur.
  • Zorg dragen voor het terrein, gebouwen en machines in afstemming met de stichting.
  • Coördineren en aansturen van personeel en vrijwilligers. 
  • Exploitatie van de horeca, inclusief inkoop, verkoop, bar, keuken en terras.
  • Aanspreekpunt zijn voor klanten en leden en het waarborgen van de gedragsregels.

  Profiel manegehouder
  Je bent een vriendelijk, enthousiast en toegankelijk persoon. Je staat stevig in je schoenen en weet goed wat je wilt en hoe je iets wilt realiseren met een helder doel voor ogen. Je houdt van mensen om je heen en je kunt makkelijk schakelen in werkzaamheden van management & administratie tot stalwerk & instructie. Je beschikt verder over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit, sociale vaardigheden en bent in staat om creatief te zijn in het vinden van oplossingen en je kunt vertrouwen op je reeds opgebouwde ervaring in de paardensector. 

  Opleiding en diploma’s
  Bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding HBO Hippische Bedrijfskunde of MBO Bedrijfsleider Paardensport en- houderij (niveau 4). Je beschikt over de benodigde papieren om les te mogen geven, het ORUN-diploma (voorkeur niveau 3 of hoger), aangevuld met een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), BHV-diploma, SHV-diploma (Sociale Hygiëne), HACCP-certificaat, of bereid deze te behalen. 

  Maar bovenal ben je een echte gastheer/-vrouw, die positief communiceert, die weet hoe je kinderen en volwassenen kunt enthousiasmeren en instrueren. En je bent een paardenliefhebber, met kennis over paardenwelzijn. Het beschikken over ervaring met paarden is dan ook absoluut noodzakelijk. Samen met alle klanten, gasten en paarden mooie belevenissen en herinneringen maken, dat is de kroon op het werk!

  Informatie en reageren voor 1 augustus 2024
  Ben jij de ondernemer die graag met ons, het nieuwe hippisch centrum tot een succes wil maken? Laat het ons dan snel weten! Het insturen van een verkort bedrijfsplan met conceptbegroting (max. 3 A4) voor de exploitatie van de manege met pension en horeca is hierbij een onderdeel van de selectieprocedure. De aanvullende informatie om hier invulling aan te geven, ontvang je na aanmelding en eerste screening van je motivatiebrief en cv. Stuur je reactie met daarin de mogelijkheden de jij ziet op Hippisch Centrum Noordenveld naar: 
  stichting@hcnoordenveld.nl t.a.v. Gert Holthuis. 

  Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen met Gert Holthuis, bestuurder Stichting Hippisch Centrum Noordenveld, tel. 06-51506205.