• Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: onze SGW en oefencross op het Ronostrand! Na een lange periode met voorbereidingen was dit het weekend waarop alles bij elkaar moet komen. En dat is gelukt!

Het waren twee prachtige dagen met prachtige paardensport. Tijdens de wedstrijd op zaterdag reden ongeveer 150 deelnemers met een grote glimlach over de finish. Vooraf was er regen voorspeld, maar wonderbaarlijk bleef het op een paar druppels na mooi weer. In tegenstelling tot vorig jaar is de klasse L voor de paarden toegevoegd aan het programma. De deelnemers in deze klasse reden over een andere route dan de B paarden, B pony's en L pony's. Dat pakte erg goed uit. Om een L parcours te ontwerpen en te voorzien van hindernissen moet er ten opzichte van de rest van de rubrieken meer werk worden verzet. Het parcours is ongeveer 500 meter langer en heeft vraagt om meer en andere hindernissen.
    Omdat het een officiele wedstrijd betrof zijn er door de deelnemers mooie prijzen gewonnen. De klasse B pony’s werd gewonnen door Digna Kuenen. De klasse B paarden was opgedeeld in drie rubrieken en werden gewonnen door Chantal Windstra, Alyah de Bruijn en Kim Bijlsma. In de klasse L pony’s was de winnaar Aniek van Geelen, Bij de paarden stond Anne van de Eerenbeemt op het hoogste podium.

Op de zondag stond de oefencross op het programma. Een ideale gelegenheid voor combinaties om kennis te maken met een cross. In tegenstelling tot de zaterdag hadden de deelnemers op deze dag minder geluk met het weer. Door de vele regen die er in de nacht van zaterdag op zondag en op de dag zelf gevallen is was het helaas niet veilig genoeg om de volledige route te rijden. Gelukkig hadden we hier een oplossing voor: de route aanpassen. Terwijl alle deelnemers zich aan het voorbereiden waren werden er in rap tempo 4 hindernissen uit het L parcours aan het oefenparcours toegevoegd en verlaagd. Hierdoor was de route ondanks het vele water goed toegankelijk en sprongen de deelnemers toch 18 hindernissen.